CFMOTO 800NK ADVANCED - RACEN VOOR DE TIJD

Het summum van naakte perfectie

Ergonomie en rijgedrag

De 800NK ADVANCED heeft dezelfde gestroomlijnde gespierde proporties en rijdersdriehoek als de 800NK SPORT, waarbij de kuip de belangrijkste koelonderdelen doelgericht beschermt, wat bijdraagt aan het algehele uiterlijk en design.
Met een respectabele 186 kg weegt de 800NK ADVANCED iets zwaarder dan zijn SPORT broertje vanwege belangrijke extra componenten, maar het ultrasterke en lichtgewicht chroom-molybdeen legering stalen frame blijft behouden. Dit zorgt voor een optimale balans tussen stijfheid, veiligheid en stabiliteit, en sluit naadloos aan op de input van de rijder.
De CFMOTO 800NK ADVANCED is ontworpen om het midden te houden tussen agressief sportief rijden en het comfort van alledaags woon-werkverkeer en maakt gebruik van een gedeeld stuur van aluminiumlegering voor een optimale rechte zithouding, terwijl een standaard zithoogte van 795 mm en een smal zitkussen het grondcontact voor de rijder vergemakkelijken. Een optioneel zadel van 820 mm is ook verkrijgbaar voor langere rijders.

Motor

Het vermogen is afkomstig van een parallelle tweecilindermotor met Euro5 specificaties, die 95 pk per 9250 tpm produceert en een maximumkoppel van 79 Nm per 8000 tpm. Dit stelt de CFMOTO 800NK ADVANCED in staat om zich door de versnellingen op te laden naar een indrukwekkende 10.500 tpm, waarbij een consistente en soepele spreiding van het vermogen wordt geleverd.
De krukashoek van 285°, de lineaire vermogensspreiding en de assen met dubbele balans zorgen voor een uitstekende trillingsdemping en geven de 800NK ADVANCED een robuust en doordringend motorgeluid. Bovendien verminderen de assen met dubbele balans ook de trillingen die op het frame zelf worden overgebracht, waardoor de motor kan worden gebruikt als onderdeel van de dragende constructie van het frame, wat het totale gewicht vermindert.
Om de motor gemakkelijker te laten ademen is de luchtfilterkast met geïntegreerde luchtinlaat onder het zitkussen geplaatst, waardoor de inlaat efficiënter verloopt en het luchtfilter snel en gemakkelijk te onderhouden is.

Chassis, remmen en vering

De CFMOTO 800NK ADVANCED heeft eersteklas chassiscomponenten die zorgvuldig zijn ontworpen en geselecteerd om sportieve rijeigenschappen en rijcomfort te garanderen. Vooraan werkt een volledig instelbare KYB upside-down voorvork van 43 mm perfect samen met de in het midden uitgelijnde KYB achterschokdemper met 74 mm demping voor ongeëvenaarde feedback, tractie en controle voor de rijder, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort.
Een combinatie van lichtgewicht aluminium velgen en high-performance MAXXIS banden - 180/55 R17 achter en 120/60 R17 voor - versterken het sportieve karakter, de hoge grip en de stabiliteit bij hoge snelheden van de 800NK ADVANCED en vullen elkaar aan om het onafgeveerde gewicht effectief te verminderen, wat bijdraagt aan een snellere reactie op stuurinputs en wendbaarheid.
Deze zijn gekoppeld aan dubbele J.JUAN-schijven van 320 mm en radiale remklauwen met 4 zuigers aan de voorkant en een schijf van 260 mm aan de achterkant, met standaard BOSCH ABS, voor een gecontroleerde remkracht op elk moment en onder alle weersomstandigheden.

Hulp voor de rijder

De CFMOTO 800NK ADVANCED blijft trouw aan de 'rijder-eerst'-benadering en beschikt over een aantal rijhulpsystemen die zijn gericht op het bieden van de beste algehele rijervaring.
Dankzij het goed afgestelde ride-by-wire systeem biedt de 800NK ADVANCED rijders drie rijmodi: STREET, RAIN en SPORT. Met STREET als standaardinstelling kunnen SPORT en RAIN worden geselecteerd voor verschillende gasrespons en vermogensafgifte, afhankelijk van de omstandigheden en rijstijl.
Het ADVANCED 800NK-pakket is standaard voorzien van een quickshifter, waarmee zonder koppeling op en neer kan worden geschakeld, wat resulteert in een snellere acceleratie, terwijl een F-SC slipkoppeling het terugschakelen aanzienlijk verbetert en de slip van het achterwiel beperkt bij het terugschakelen, zodat het achterwiel niet blokkeert.
Aan de voorkant zorgt een stuurdemper voor meer stabiliteit bij het rijden op hoge snelheid en voorkomt hij dat de voorkant wiebelt of schudt bij oneffenheden in het wegdek, terwijl cruisecontrol ook standaard is en met één druk op de knop comfortabele langeafstandsritten mogelijk maakt.

Connectiviteit en rijervaring

Als vlaggenschip van de CFMOTO NK-serie heeft de 800NK ADVANCED een vooruitstrevende technologische visie, waarbij on-bike componenten worden gecombineerd met slimme off-bike technologie.
Met behulp van de CFMOTO RIDE mobiele app op een smartphone en het Multimedia TFT systeem op het voertuig hebben eigenaren toegang tot een groot aantal functies, variërend van dashboard personalisatie tot vermoeidheidswaarschuwingen, om er maar een paar te noemen.
Deze functies zijn toegankelijk via een smartphone of via het MMI-systeem op het 8-inch TFT volledig gelamineerd en waterdicht display van de CFMOTO 800NK ADVANCED. Dit biedt een scala aan functies, waaronder offline kaartnavigatie, Apple CarPlay®-compatibiliteit, Bluetooth-gesprekken en een volledig multimediacenter. De MMI profiteert ook van over-the-air (OTA) software-upgrades, zodat hij up-to-date blijft zonder dat je een dealer hoeft te bezoeken. Dit betekent dat de software automatisch wordt bijgewerkt wanneer een open Wi-Fi-netwerk wordt gebruikt.

Een voertuigplaatsbepalingssysteem is ook inbegrepen, wat nog een extra veiligheidslaag biedt en ervoor zorgt dat eigenaars te allen tijde kunnen volgen waar hun 800NK ADVANCED zich bevindt. In geval van afwijkingen gaat er een alarm af via de CFMOTO RIDE smartphone App om de eigenaar te waarschuwen.

De CFMOTO 800NK ADVANCED beschikt ook over Keyless Start, follow-you-home verlichting en automatische koplampen die veranderingen in de omgeving herkennen en zich daarop aanpassen, evenals een Ambient Light die van kleur verandert afhankelijk van de toestand van het voertuig.

De T-BOX tilt de 800NK ADVANCED technologie naar een hoger niveau door een verbinding tussen voertuig en telefoon mogelijk te maken via de CFMOTO RIDE app, voor real-time weergave van een stilstaand voertuig en de positie op het circuit.

 

NieuwsoverzichtCFMOTO modeloverzichtOccasies

Motorshop Bjorn De Smedt
Reepstraat 161C
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel : 03 233 10 63
Gsm : 0477 29 75 62

E-mail : bjorndesmedt@skynet.be

Openingsuren :

Dinsdag – Vrijdag :  13:00u  –  21:00u
Zaterdag : 10:00u – 18:00u
Zondag en Maandag gesloten