CFMOTO - EICMA 2023

CFMOTO werpt een licht op haar opwindende toekomst met een krachtige line-up

125NK CONCEPT: De volgende generatie van Cut the edge

De NK-familie is klaar om een nieuw lid te verwelkomen. Met de 125NK CONCEPT is CFMOTO klaar om de leegte in het 125 cc segment op te vullen met een gedurfde, gedurfde en unieke visie op de perfecte Fun Machine. Een naked bike voor de volgende generatie rijders die precisie en uniciteit hoog in het vaandel hebben staan en klaar zijn om het scherpst van de snede te rijden.

De identiteit van de 125NK CONCEPT is onmiddellijk en haalt zijn ontwerpinspiratie uit de NK-C22 Concept motorfiets. Een enkelzijdige swingarm accentueert de koolstofvezel afdekking van het achterwiel, terwijl de aandacht wordt getrokken door het slanke staartstuk dat overgaat in het rijderszadel, waarnaast een sportief uitlaatsysteem het scherpe silhouet van de carrosserie onderstreept. De gespierde schouders van de tank worden versterkt door unieke zijpanelen die naar voren toe verbreden en de aandacht trekken naar de kenmerkende CFMOTO LED-koplamp.

Een koolstofvezel luchtkanaal aan de voorkant schreeuwt prestaties uit en geeft een knipoog naar zijn broers met grotere cilinderinhoud, terwijl het voorspatbord het direct herkenbare kenmerkende detail van de NK-familie vertegenwoordigt. Deze moderne esthetiek wordt versterkt door een levendig kleurenschema dat de ontwerpkenmerken van deze Concept motorfiets effectief aanscherpt. De 125NK CONCEPT is een van de meest verwachte producten in het CFMOTO programma, een uitbreiding van de NK-familie en klaar om het hart te veroveren van jonge liefhebbers van tweewielers.

MT-X CONCEPT: Ontdekkingsmachine

De MT-X CONCEPT is een manifest van de avonturen die ons te wachten staan. Een unieke combinatie van stijlvolle graphics en levendige kleuren geeft een capabele machine als de MT-X Concept de juiste persoonlijkheid: het octaniumblauw en fluoro-accent vertegenwoordigen tegelijkertijd de racegeest van CFMOTO en de leuke, speelse persoonlijkheid van het merk.

De weg naar voren wordt verlicht door een volledige LED koplamp, met een verticaal 8" TFT touchscreen dashboard dat verwijst naar de navigatietorens uit de rallywereld, waarmee de algehele designinspiratie van de MT-X Concept, ontleend aan de meest capabele rallyracers, wordt bevestigd. Van vorm tot constructie zijn het 21" voorwiel, de grote bodemvrijheid en de enorme veerwegen cruciale kenmerken om elk obstakel dat voor ons ligt te overwinnen. De zijpanelen aan de achterkant, een plat bestuurderszadel en een slanke achterkant versterken het off-road DNA van de MT-X Concept.

De brandstoftank in adventure-stijl is lager geplaatst dan bij enig ander MT-model tot nu toe, waardoor het zwaartepunt lager ligt voor optimale stabiliteit en een betere hanteerbaarheid, zowel overdag als op verraderlijk terrein. Er bestaan geen grenzen die het grenzeloze verlangen naar avontuur van de ultieme Explorer kunnen bevatten.

675 Motor: de eerste driecilinder motor ontwikkeld door CFMOTO

De 675cc driecilinder krachtbron is een volledig nieuw in-house project met een laag gewicht, hoge duurzaamheid, snelle acceleratie (dankzij een krukas met lage massatraagheid) en soepele afgifte (dankzij de FCC slipperkoppeling) dat de basis zal vormen voor opwindende nieuwe modellen die in 2024 op de markt komen. De motor levert een maximumkoppel van 68 Nm bij 8250 tpm, een maximumvermogen van meer dan 100 pk en bereikt een piek bij 12.300 tpm. Deze indrukwekkende cijfers zullen onze nieuwe auto's leiden naar een zeer respectabele acceleratie van 0-100 km/u in slechts drie seconden.

De unit is ontwikkeld met het oog op een gewichtsreductie van 10% ten opzichte van vergelijkbare motoren en weegt 55 kg. De gesmede aluminium zuigers dragen bij aan een acht procent grotere sterkte in vergelijking met zuigers die niet gesmeed zijn.

(Alle gegevens van CFMOTO Engine Laboratory, specifieke gegevens kunnen variëren voor productievoertuigen).

450MT: Off-road avonturen met een punch

CFMOTO's bewezen en succesvolle 449cc paralleltwin-platform is getuned voor het plezier en de spanning van avontuurlijk rijden. De motor van de 450MT levert 32,5 kW bij 8.500 tpm en 44 Nm bij 6.250 tpm, terwijl dubbele balansassen de soepelheid van de gasrespons verbeteren en de trillingen drastisch verminderen. Met een 270° krukas brengt het kenmerkende geluid van de CFMOTO motor de bestuurder in vervoering bij elke acceleratie, in elke situatie. De rijervaring is ook ongelooflijk eenvoudig dankzij het droge gewicht van 175 kg van de 450MT.

Het rijgedrag op de weg en in het terrein is naadloos dankzij de 200 mm veerweg van de KYB-vering, met instelbare veervoorspanning en 20 dempingsniveaus. De ergonomie, die wordt geleverd door een hoog stuur en speciaal ontworpen voetsteunen, is fijn afgestemd en ontwikkeld voor comfortabel cruisen op het asfalt en volledige controle op de ruigste trails.

De off-road ziel van de 450MT komt tot uiting in de technische specificaties, het op rally geïnspireerde bodywork en de styling; 90/90-21" voorwiel en 140/70-18" achterwiel, 220 mm bodemvrijheid en 820 mm zithoogte (800 mm met optioneel lager zadel).

Voor prestaties op maat en meer off-road capaciteiten kan het BOSCH ABS-systeem met twee kanalen op het achterwiel worden uitgeschakeld met een speciale knop op de schakelkast. Het BOSCH tractiecontrolesysteem kan ook worden uitgeschakeld via het gebogen 5" TFT-kleurendisplay dat geschikt is voor Bluetooth.

800NK GP: Klaar voor het circuit

Als krachtigste naked bike van de NK-serie is de 800NK GP geïnspireerd op en doordrenkt van de ambitie van CFMOTO's Moto3™ raceproject. De 800NK GP is klaar om het circuit op te gaan met een sportieve rijpositie en technische elite-eigenschappen, afkomstig van dezelfde leveranciers die het raceteam ondersteunen.

Van banden tot remmen, high-end verstelbare vering, slip-on uitlaat, verhoogde voetsteunen, verlaagd stuur, CNC-bewerkte onderdelen, vork- en swingarmbescherming en een enkele zadelconfiguratie. Al het bovenstaande bewijst dat alles aan de 800NK GP racegericht is - niet alleen de speciale Moto3™-kleuren die zo goed staan.

Custom Works: CL-C LOW RIDE en CL-X SPIRIT

De nieuwe 450CL-C LOW RIDE introduceert een frisse custom vibe en brengt "Cool Life Cruising" naar de beproefde neoclassicistische familie waaruit hij is ontstaan - de 700CL-X familie - en maakt zijn allereerste verschijning op Europese bodem op de EICMA. Innovatie, expressie en design vormen de kern van CFMOTO, passies die zijn gecombineerd om Custom Works te creëren.

De CL-C LOW RIDE brengt rijders naar een ander niveau van coolheid. De bobberachtige achterkant wordt versterkt door de lenticulaire velg, omwikkeld met een brede achterband, terwijl de slanke configuratie met één zitplaats wordt verfraaid door contrasterende stiksels. De agressieve houding van de LOW RIDE wordt versterkt door een dubbel uitlaatsysteem op hoog niveau, terwijl de motorbehuizingen het monochrome thema voortzetten en het kleurenschema van de motorfiets accentueren.

CL-X SPIRIT - Scrambler

EICMA 2023 brengt het nieuwste lid van de CL-X familie voor het voetlicht - de CL-X SPIRIT. De custom scrambler-stijl komt uit elke hoek: van de dubbele hoge uitlaat gemonteerd naast een opnieuw ontworpen bruin lederen zadel tot de off-road geïnspireerde spaakwielen die rollen op dual purpose banden. De custom vibes gaan verder met een frisse tweekleurige lak met gouden koetslijnen die het buizenchassis perfect accentueren, terwijl de bijgewerkte ophanging en remmen de functie koppelen aan de prachtige vorm.

Klik hier voor meer informatie over de CFMOTO modellenreeks.

NieuwsoverzichtCFMOTO modeloverzichtOccasies

Motorshop Bjorn De Smedt
Reepstraat 161C
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel : 03 233 10 63
Gsm : 0477 29 75 62

E-mail : bjorndesmedt@skynet.be

Openingsuren :

Dinsdag – Vrijdag :  13:00u  –  21:00u
Zaterdag : 10:00u – 18:00u
Zondag en Maandag gesloten